Dags att presentera nästa band på 2021 års festival: MoLD !

MoLD kommer att spela nya låtar från kommande platta live för första gången på 4-Ever Rock. Vi ser fram emot giget. Det är alltid speciellt för oss att spela på 4-Ever Rock. Vi har alltid haft bra spelningar där och festivalens do it yourself filosofi ger en skönt avslappnad stämning. Både publiken vi mött där och de andra banden vi spelat med har varit grymma. Denna spelning blir sommarens höjdpunkt för oss!


MoLD bildades 2012 av Johan, Mattias och PÅ. Vår första replokal låg inne i en stor före detta vaktmästarlokal i Södersjukhuset i Stockholm. Vi fick inte vara kvar där. Oklart om det var för att vi spelade för högt.

Har ni alltid varit samma medlemmar?
– Vår första basist hette Daniel Persson. Han var från Bollnäs och kom därför alltid sent till rep. 2013 kom vår nuvarande bassist Peter med i bandet.


Vilka är era influenser?
– Alla i bandet har nog lite olika influenser. Men helt klart så är vi mer influerade av musik som skapades på 60-, 70-, 80- och 90-talet än musik som gjorts under de senaste tio, femton åren. Men en bra låt är alltid en bra låt.


Vart ser ni bandet om 5 år?
– Om fem år så ser vi bandet åkandes land och rike runt i en för liten van, vilt firandes att coronaepedemin är över. Kanske på turné för vår tredje eller fjärde platta.

Hur kom ni på bandnamnet?
– Jag tror att Johan såg en galen musikvideo som satte igång en lång tankeprocess. Sen satte han igång en intern bandkampanj för namnet MoLD. Han lyckades.

Har ni något nytt på gång?
– Vi har alltid nya saker på gång inom olika konstformer, på olika håll. Men i vårt gemensamma musikaliska projekt så har vi under vintern som gått spelat in förproduktion till i princip ett helt nytt album. Vår nuvarande plan är att sätta igång med den riktiga skivinspelningen någon gång efter sommaren.


Läs mer på www.moldofficial.com